Skip to the content

Obustavlja se nastava na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je danas sastanak na kojem je, u cilju daljeg praćenja situacije i preduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom, između ostalog donio naredbu da se obustavlja nastava u visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od danas (12.3.2020. godine).

O izmjenama načina realizacije nastavnog procesa na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru studenti će biti pravovremeno obaviješteni putem web stranice Univerzitetskog studija Dizajn interijera i web stranice Univerziteta.

Dakle, studenti su dužni pratiti obavijesti putem pomenutih stranica i sistema eUniversity kako bi bili pravovremeno informisani o upustvima za izvođenje online nastave.

Apelujemo na zaposlene, saradnike i studente da se striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo HNK, u cilju zaštite ličnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja stanovništva.