Skip to the content

Mladi kadrovi Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru - Lejla Isić Dizdarević

Lejla Isić Dizdarević – asistent na predmetima "Osnove dizajna" i "Unikatni mobilijar" na Univerzitetskom studiju Dizajn interijera Mostar - UNMO.

"Tokom studiranja dobila sam četiri nagrade Voditelja Univerzitetskog studija zbog ostvarenog prosjeka, te sam na završnoj godini studija dva semestra radila kao demonstrator kod prof. dr. Maje Popovac na predmetima 'Energetska efikasnost' i 'Moderna i savremena arhitektura'. Također, nakon završetka diplomiranja s radom 'Karantena u malim prostorima u mediteranskim uslovima', sam održala dva predavanja na tu temu studentima master studija Građevinskog fakulteta u Mostaru, te studentima druge godine Mašinskog fakulteta u Zenici, na odsjeku Dizajn i tehnologije u drvopreradi."

"Kroz studiranje sam pokušavala iskoristiti svaku priliku za rad i učešće na radionicama, za odlazak na seminare, sajmove i manifestacije, za slušanje predavanja ljudi iz struke, te također volontirajući. Te se kroz taj rad otvorila i mogućnost za samostalne projekte i radionice, kao što je projekat 'Demokratska prost-intuicija' uz LDA (Lokalna Demokratska Agencija), u sklopu projekta 'Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana', te radionica za učenike srednjih škola 'kreArtivnost' u sklopu izrade marketing plana za Univerzitetski studij Dizajn interijera na predmetu 'Osnovi marketinga'."

Čestitamo našoj asistentici Isić Dizdarević i radujemo se praćenju njenog daljeg profesionalnog razvoja i doprinosa radu Univerziteta!